aorr academia-nationala-bodyguard vulcanizare vulcanizare

Peste 220.000 de țigarete de contrabandă au fost indisponibilizate, în urma a 41 de percheziții domiciliare, efectuate în trei județe, de polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Vrancea, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și trafic de migranți.

Astăzi, 10 iunie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea, au desfășurat o acțiune pentru combaterea contrabandei cu țigarete.

Astfel, au fost puse în executare 41 de mandate de percheziții domiciliare, în județele Vrancea, Bacău și Suceava, în urma cărora au ridicate, în vederea cercetărilor, 220.360 de țigarete, 14 telefoane mobile, 72.200 de lei, 3.830 de euro, 10.250 de lire, 3.650 de coroane daneze, 500 de coroane cehești, 40 de lire scoțiene, precum și bijuterii.

Din cercetări a rezultat faptul că persoanele bănuite ar fi efectuat transporturi de persoane şi mărfuri cu destinația principală Marea Britanie, prilej cu care ar fi transportat şi țigarete, atât din categoria celor cu timbru, achiziționate de pe teritoriul României, cât şi țigarete introduse în mod ilegal în România din Ucraina.

Totodată, o parte dintre membrii grupării ar fi preluat migranți de pe teritoriul Belgiei sau Franței şi i-ar fi transportat, în mod fraudulos, în Marea Britanie, în schimbul unor sume de bani.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea, vor fi conduse, în vederea audierii, 28 de persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor B.C.C.O. Galați, Bacău, Suceava și Cluj-Napoca, S.C.C.O Brăila, al criminaliștilor din cadrul I.P.J. Vrancea, precum și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Vrancea și Suceava și ai Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale.

Cercetările sunt continuate cu privire la săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, contrabandă și evaziune fiscală.

_Persoană de contact: purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, Inspector de poliție Enache Paula, telefon: 0755025932_

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Give a Comment