aorr academia-nationala-bodyguard vulcanizare vulcanizare
assault

Acțiuni ale polițiștilor pentru menținerea unui climat de siguranță publică

 

  • La data de 28 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Feldioara au organizat și desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea transportului ilegal de material lemnos pe raza localității Teliu, jud. Brașov.

Cu ocazia activităților desfășurate, cadrele de poliție au depistat pe raza loc. Teliu un bărbat, în vârstă de 35 ani, care transporta cantitatea de 1.86 mc lemn foc, specia fag și carpen, fără a deține aviz de însoțire a mărfii.

Bărbatul în cauză a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat unui reprezentant al Ocolului Silvic de pe raza de competență.

 

  • La data de 28 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov, Secțiile 1-5 Poliție Brașov, Biroului de Investigații Criminale, Biroului Rutier Brașov, Serviciului Rutier, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale, au organizat și desfășurat o acțiune, pe raza municipiului Brașov, care a vizat prevenirea faptelor cu violență, respectarea legislației la regimul rutier și combaterea activităților comerciale ilicite.

În cadrul acțiunii polițiștii au urmărit respectarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și O.U.G. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Astfel, au fost controlate 18 societăți comerciale care își desfășoară activitatea în domeniul alimentației publice și bar și au fost legitimate un număr de 210 persoane.

Pe linie rutieră au fost verificate 51 de autovehicule și au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 5000 lei, dintre care 21 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 R privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, polițiștii rutier au reținut un permis de conducere pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și un certificat de înmatriculare pentru constatarea unor deficiențe tehnice.

 

Acțiuni ale polițiștilor pentru menținerea siguranței rutiere

 

  • La data de 28 noiembrie a.c., în jurul orei 19.30, polițiști din cadrul Biroului Rutier Brașov au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 44 ani, care conducea un autovehicul pe str. Zorelelor din mun. Brașov, jud. Brașov.

Procedându-se la verificarea îmn baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, cadrele de poliție au constatat faptul că bărbatul are permisul de conducere anulat, neavând drept de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

  • Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

În fapt, la data de 28 noiembrie a.c., în jurul orei 23.30, cadrele de poliție au oprit în trafic un bărbat, în vârstă de 54 ani, care conducea un autovehicul pe str. Negoiu din mun. Făgăraș, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0.45 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

Give a Comment