aorr academia-nationala-bodyguard vulcanizare vulcanizare
assault

Astăzi 29 noiembrie 2019 s-a sărbătorit ,,Ziua pentru acțiune climatică II”. Cu toate că pe intermediul Facebook-ului s-au arătat doar 193 de persoane interesate să participe la eveniment, prezente au fost doar 50. Această lipsă de interes este cauzată din cauza faptului că sibienii s-au deșteptat și nu mai fac jocurile anumitor organizații, ori nu le mai pasă de ce se întâmplă în jur, iar acest fapt este foarte grav.

Promovarea în mediul online suna așa:

,,Ne-am săturat de promisiuni și nu mai avem timp de alte discuții elaborate. Dacă nu ai reușit să ajungi la Global Climate Strike pe 20 septembrie sau dacă simți că mesajul încă nu a fost luat în serios (pentru că nu a fost), pe #29Noiembrie vino cu prieteni, cu părinți, cu bunici, cu toți care-ți sunt dragi și nu în uita de pancarte!

La nivel internațional, timp de mai bine de 24 de ani, înalții reprezentanți ai statelor au oferit false garanții că se vrea tranziția spre o economie sustenabilă prin intermediul unor strategii intens dezbătute dar care fie sunt amânate la nesfârșit, fie sunt date uitării. La nivel național se încearcă rezolvarea problemei schimbărilor climatice „din pix” prin rapoarte și statistici făcute din niște birouri parcă rupte de realitate, care nu se apropie nici pe departe cu situația de la fața locului.

Sloganuri românești organizații străine

Casa noastră este în flăcări. Potrivit IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change), suntem la mai puțin de 12 ani de punctul din care nu ne vom mai putea remedia greșelile. La sfârșitul lunii, alegerile prezidențiale vor fi fost deja decise, un nou guvern instituit și, în consecință, o ocazie perfectă pentru a le reaminti miniștrilor și oamenilor cu putere politică că trebuie să ia măsuri urgențe în vederea respectării Acordului de la Paris și a asigurării unui plan de dezvoltare durabilă a României.

Repercursiunile schimbărilor climatice și ale încălzirii globale, fenomene accentuate de activități umane, au început să fie resimțite din ce în ce mai mult în diferite părți ale globului. Din cauza aceasta, este neapărat nevoie de o mobilizare cât mai mare pentru a se reuși pe cât posibil atenuarea acestor efecte.

Oameni din toată lumea vor ieși încă o dată în stradă pentru a comunica politicienilor că sistemul pe care ei îl reprezintă trebuie să schimbe strategia existentă într-una care să aibă în vedere și viitorul generațiilor viitoare pe această planetă. Suntem responsabili nu numai pentru protejarea celor de lângă noi, ci și pentru conservarea singurei noastre case pentru cei ce ne vor urma”. Așa suna anunțul de mobilizare pe Facebook.

Se pare că Ziua pentru acțiune climatică II la Sibiu a fost un adevărat eșec.

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

 

 

Give a Comment