2 aprilie – Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

De 13 ani, ziua de 2 aprilie reprezintă Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului.  Națiunile Unite au declarat această zi încă din 2007, o zi marcată în întreaga lume prin evenimente și activități educaționale ce au ca scop creșterea înțelegerii și acceptării persoanelor cu autism.

Ziua pentru conștientizarea autismului a reprezentat, în toți acești ani, un moment magic pentru noi toți. Toate acestea reprezintă pentru familiile cu copiii speciali o zi plină de îmbrățișări, întâlniri și împărtășire!

Tocmai aceste lucruri ne lipsesc astăzi dar, respectând regulile (pandemiei), vrem să depășim aceste obstacole și cel puțin pentru o zi dorim să ne întâlnim într-un loc non-fizic, dar foarte social: Facebook și ziarul “Ziua Online” Acest lucru ne va ajuta să depășim momentele dificile cel puțin pentru o perioadă, să îi facem pe copiii noștri să zâmbească jucându-se cu noi și așa să le putem oferi o mângâiere chiar și la distanță celor tristi și celor ce nu pot fi singuri!

Anul acesta sa ne asiguram că nimic nu va strica fericirea copiilor cu autism în ciuda tuturor problemelor! Încă de la început, psihologii români s-au pus la dispoziție pentru a asculta familiile și a le sprijini în noile lor vieți zilnice, dar ceea ce am dori să facem pe 2 aprilie este, pe lângă faptul că suntem aproape de copiii noștri speciali din societate, am dori să celebram împreună ziua mondiala de constientizare a autismului printr-un desen reprezentativ.

Coronavirusul nu ne va determina să ne îndepărtăm sau să ne slăbim tenacitatea: să fim alături în fiecare zi de acești copii minunati. Trăiască viața!

Autorul articolului F.N.

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

 

  • 26
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă-ne un comentariu

avatar