26 de intervenții pentru echipajele SMURD din județul Vâlcea în doar 72 de ore

În ultimele 72 de ore, membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru gestionarea a 26 situaţii de urgenţă.

Echipajele au intervenit pentru: un stop cardio-respiratoriu; 3 traumatisme; două accidente de circulaţie; 16 diverse afecțiuni medicale; două intoxicații; o asistență de persoană și o deblocare de apartament.

Pacientului cu stop cardio-respirator i s-au efectuat manevre de resuscitare însă,  din păcate, fără nici un rezultat, decesul acestuia fiind declarat de cadrul medical de pe ambulanţa SAJ Vâlcea.

În data de 22.03.2020, la ora 14.08, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru un accident rutier în localitatea Tomșani, pe DN 67.

Evenimentul a avut loc între două autoturisme și au rezultat două victime.

Tânărul, în vârstă de 23 de ani, a fost găsit în afara autoturismului fără semne vitale, iar cea de-a doua victimă, în vârstă de 62 de ani, a fost încarcerată. După scoaterea acesteia dintre fiarele contorsionate, din nefericire, i-a fost decedat decesul de către echipaj SAJ.

În data de 20.03.2020, la ora 18.08, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Golești.

Până la stingerea incendiului, au ars: acoperişul unei case, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de circa  50 mp; o anexă (magazie) pe aproximativ 20 mp., un adăpat de animale (păsări) pe circa 6 mp..

Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este  depozitarea cenușii în apropierea materialelor combustibile (lemn).

Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, trebuie respectate următoarele reguli:

 • cenuşa rezultată de la mijloacele de încălzire se evacuează periodic într-un loc stabilit şi amenajat în acest scop, fără pericol de incendiu şi numai după ce se sting complet resturile de jar;
 • se interzice folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate;
 • depozitarea materialelor combustibile se face la o distanţă mai mare de un metru faţă de sobele metalice şi de 50 de cm la sobele din cărămidă sau teracotă;
 • în faţa uşiţei de alimentare a sobei, pardoseala, combustibilă se protejează cu o tavă sau tablă metalică având dimensiunile de minim 70X50 cm;

 

În data de 23.03.2020, la ora 01.53, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Drăgășani, str. Regele Ferdinand.

Până la stingerea incendiului, a ars funinginea de pe coșul de evacuare a fumului

Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este  necurăţarea coşului de funingine.

Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, trebuie respectate următoarele reguli:

 • verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
 • coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
 • coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea).

În ultimele 72 de ore,, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea a 13 incendii de vegetaţie uscată în localităţile: Alunu (2 ha și 0,3 ha), Budești (10 ha), Cernișoara (20 ha), Horezu (10 ha și 0,05ha), Milcoiu (0.4 ha), Oteșani (10 ha), Pietrari (0,1 ha), Rm. Vâlcea (0,04 ha), Slătioara (0.4 ha), Vaideeni (10 ha  și 0,03 ha).

La cele 13 incendii, cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este utilizarea focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lasă-ne un comentariu

avatar