Acțiune pentru siguranța rutieră desfășurată în Vâlcea

Acțiune

ACȚIUNE PENTRU SIGURANȚA RUTIERĂ

Polițiștii rutieri vâlceni au acționat pentru salvarea de vieți și reducerea riscului rutier prin depistarea și tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracțiuni la regimul circulației rutiere, precum și pentru asigurarea fluenței traficului.

În perioada 12-18 noiembrie a.c., polițiști au acționat pe raza de competență, iar în urma activităților desfășurate, au fost aplicate 397 de sancțiuni contravenționale, din care 115 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, de asemenea au fost reținute 41 de permise de conducere, din care 12 pentru efectuarea manevrei de depășire neregulamentară, 11 pentru depășirea vitezei regulamentare și 4 pentru consumul de alcool, au fost reținute și 16 certificate de înmatriculare.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranță:

 

În condiţiile unui carosabil umed, pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere, poliţiştii rutieri vă recomandă să vă planificaţi din timp călătoriile şi să adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

Polițiștii le recomandă conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

 

  • 19
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă-ne un comentariu

avatar