Acțiuni ale polițiștilor din județul Alba- tineri arestați pentru furtul a peste 600 litri de motorină

Acțiuni

Reținuți pentru furt de combustibil

 

La data de 26 noiembrie 2019, Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sebeș au reținut doi tineri din comuna Pianu care ar fi sustras peste 600 de litri de motorină din rezervorul unui excavator. Cei doi vor fi prezentați în fața procurorilor, pentru dispunerea măsurilor legale.

La data de 26 noiembrie 2019, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sebeș l-au identificat pe un tânăr de 19 de ani, din comuna Pianu, județul Alba, ca bănuit de săvârșirea unor fapte de furt calificat și tentativă de furt calificat precum și pe un tânăr de 21 de ani, din aceeași comună, care este bănuit de complicitate la faptele de furt și tentativă de furt săvârșite de primul tânăr.

Se pare că, în cursul lunii noiembrie 2019, tânărul de 19 ani ar fi sustras, pe timp de noapte, în mai multe rânduri, cantitatea de 670 de litri de motorină, dintr-un excavator aparținând unei societăți comerciale, care era parcat pe raza localității Strungari. La comiterea furturilor, acesta ar fi fost ajutat de tânărul de 21 de ani, care ar fi asigurat zona și l-ar fi ajutat să transporte, cu un autoturism, combustibilul furat.

Din cercetări a rezultat că, în aceeași perioadă de timp, cei doi ar mai fi încercat să fure motorină însă ar fi renunțat la rezoluția infracțională, pentru a-și asigura scăparea.

În cursul zilei de azi, 28 noiembrie, cei doi vor fi prezentați în fața procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș, pentru dispunerea măsurilor legale.

Foc de artificii 2019 – O nouă confiscare de articole pirotehnice

 

La data de 27.11.2019, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au continuat controalele în conformitate cu Planul de Acțiune Foc de Artificii 2019.

Astfel, cu ocazia controalelor efectuate în piața de mărfuri din Teiuș au identificat-o pe o femeie din Alba Iulia care oferea, spre vânzare, 789 bucăți articole pirotehnice de divertisment, fără a deține autorizație de comercializare a acestui tip de produs.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 37 din Legea 126/1995, privind regimul materiilor explozive.

Acțiunea Foc de Artificii continuă.

Mandate executate

 

La data de 27 noiembrie 2019, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj au pus în executare 3 mandate de arestare emise, în aceeași zi, de Judecătoria Sebeș.

Primul mandat l-a vizat pe un tânăr de 24 de ani, din comuna Roșia de Secaș, județul Alba, condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de 5 ani și 3 luni închisoare, pentru viol și lovire sau alte violențe.

Celelalte două mandate i-au vizat pe doi tineri, de 16 și 19 ani, din comuna Roșia de Secaș, față de care instanța de judecată a dispus internarea într-un centru de detenție,pentru o perioadă de 2 respectiv 3 ani, pentru viol.

Tânărul de 24 de ani a fost depus în Penitenciarul Aiud, iar ceilalți doi au fost  depuși în Penitenciarul de Minori și Tineri Craiova, în vederea executării pedepselor.

 

La data de 27 noiembrie 2019, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției orașului Ocna Mureș l-au depistat, pe raza comunei Unirea, pe un cetățean olandez, în vârstă de 78 de ani, care este posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de către magistrații din cadrul Judecătoriei Aiud.

Bărbatul a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de 4 ani închisoare, pentru comiterea infracțiunii de agresiune sexuală.

Acesta a fost depus la Penitenciarul Aiud, în vederea executării pedepsei.

Cercetat pentru însușirea bunului găsit

 

Polițiștii din Teiuș îl cercetează pe un  tânăr din oraș pentru infracțiunea de însușirea bunului găsit. Acesta a găsit, pe stradă, un telefon mobil și în loc să îl predea autorităților și l-a însușit, ba mai mult a încercat să îl vândă.

La data de 27 noiembrie 2019, polițiștii din Teiuș l-au identificat pe un tânăr de 20 de ani, din oraș, bănuit de săvârșirea infracțiunii de însușirea bunului găsit.

Se pare că, în cursul lunii august 2018, tânărul ar fi găsit un telefon mobil, în timp ce se deplasa pe strada Mihail Kogălniceanu din Teiuș, iar în loc să se prezinte, în termen de 10 zile, la o unitate de poliție, pentru a-l preda, și l-a însușit. Ulterior, acesta ar fi încercat să vândă telefonul, contra sumei de 400 de lei.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba reamintește prevederile art. 243 din Codul Penal, potrivit căruia “fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităților sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Cu aceeași pedeapsă se sancționează și însușirea, pe nedrept, a unui bun mobil ce aparține altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparține”.

Infracțiune rutieră

 

În după amiaza zilei de 27 noiembrie 2019, polițiștii Compartimentului Rutier din cadrul Poliției Orașului Abrud l-au depistat pe un bărbat de 39 de ani, din oraș, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Soharu din orașul Abrud, fără să dețină permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii conducere fără permis.

Amplasarea radarelor în data de 29 noiembrie 2019

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

 

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

 

  • 37
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă-ne un comentariu

avatar