Acțiuni ale polițiștilor din județul Alba- peste 50 kg de obiecte pirotehnice confiscate

De la debutul acțiunii Foc de artificii 2019, polițiștii din Alba au confiscat peste 50 de kilograme de obiecte pirotehnice. Controalele vor continua.

 

În perioada 19 noiembrie – 20 decembrie 2019, polițiștii din județul Alba au intensificat acțiunile de prevenire și combatere a evenimentelor negative (răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri) generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de persoanele fizice şi juridice.

Astfel, au fost făcute 113 controale în zona piețelor, a târgurilor și în complexe comerciale și au fost verificate 6 societăți comerciale autorizată să efectueze operațiuni cu articole pirotehnice.

Polițiștii au fost prezenți și în proximitatea școlilor, pentru depistarea elevilor care riscă să își pună în pericol integritatea corporală, prin folosirea petardelor și artificiilor și au participat și la orele de curs unde le-au explicat celor mici gravitatea consecințelor produse de explozia unei petarde sau a unei pocnitori asupra corpului uman.

Cu ocazia controalelor, polițiștii au depistat 16 persoane care dețineau, în mod ilegal, articole cu conținut pirotehnic, față de toate fiind întocmite dosare penale și au confiscat 52 de kilograme de articole cu conținut pirotehnic.

De exemplu, în urma unui control efectuat de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase împreună cu reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba la o societate comercială din Aiud, autorizată să efectueze operațiuni cu articole pirotehnice, în depozitul societății au fost găsite 5 baterii de artificii din categoria T1, categorie pentru care societatea nu era autorizată.

A fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept. Cele 5 baterii de artificii deținute ilegal au fost confiscate.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba reamintește:

 

Comercializarea articolelor pirotehnice din categoria P1 (altele decât cele de divertisment şi articolele pirotehnice de scenă, care prezintă un risc scăzut) către persoane cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 18 ani, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă

Totodată, informăm cetățeni că legea prevede vânzarea obiectelor cu conținut pirotehnic doar de către societăți autorizate și doar din spațiile comerciale pentru care sunt deținute autorizații, conform prevederile Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive. Comerțul on-line cu articole cu conținut pirotehnic este ilegal.

Atenție!

  • Pe lângă pagubele materiale, utilizarea necorespunzătoare a articolelor cu conținut pirotehnic poate produce vătămări corporale cu consecinţe deosebit de grave!
  • Nu comandați, pe internet articole cu conținut pirotehnic! Acest tip de comerț, este ilegal!

Cercetat pentru conducere fără permis

 

Un bărbat din Ocna Mureș s-a folosit de un permis în legătură cu care există suspiciunea că e fals, pentru a conduce pe drumurile publice.

La data de 19 decembrie 2019, în jurul orei 14,30, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Ocna Mureș l-au depistat pe un bărbat de 39 de ani, din Ocna Mureș, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Mihail Kogălniceanu din Ocna Mureș, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Bărbatul a încercat să-i inducă în eroare pe polițiști, prezentând un permis de conducere italian în legătură cu care există suspiciunea că este fals.

Față de bărbat, a fost întocmit dosar penal pentru conducere fără permis, iar polițiștii continuă cercetările cu privire la permisul prezentat de bărbat la control

Amplasarea radarelor în perioada 21 – 23  decembrie 2019

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

 

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

  • 8
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă-ne un comentariu

avatar