Acțiuni ale polițiștilor din județul Alba- peste 380 de amenzi acordate de polițiști în 3 zile

Acțiuni

În ultimele 3 zile, poliţiştii din Alba au intervenit la 101 evenimente, au aplicat 380 de amenzi şi au constatat 32 de infracţiuni. Acţiunile pentru creşterea siguranţei cetăţenilor vor continua.

În perioada 03 – 06 ianuarie 2020, poliţiştii din Alba au intervenit la 101 evenimente, din care 95 au fost solicitări ale cetăţenilor făcute prin serviciul de urgenţă 112.

Au fost constatate 32 de infracţiuni şi au fost aplicate 380 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 147.600 lei, din care 29 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 345 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul la alte acte normative.

Au fost reţinute 17 permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, din care unul pentru consum de alcool și 3 pentru depășirea cu peste 50 de kilometri/oră a limitei maxime de viteză şi au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Acţiunile poliţiştilor, în sistem integrat, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, dedicate creşterii siguranţei cetăţenilor vor continua.

Ordin de protecție provizoriu

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au emis ordin de protecție provizoriu și i-au făcut dosar penal unui tânăr care și-a agresat soția.

La data de 3 ianuarie 2020, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au fost sesizați de o tânără de 25 de ani, din comuna Meteș cu privire la faptul că a fost agresată de soțul său.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au constatat că, în seara zilei de 2 ianuarie, pe fondul geloziei, bărbatul, în vârstă de 23 de ani, ar fi lovit-o pe femeie, cu pumnii.

Polițiștii au aplicat formularul de evaluare a riscului, iar în urma interpretării acestui a rezultat că se impune emiterea unui ordin de protecție provizoriu.

Bărbatul a fost evacuat din locuința comună și i-a fost interzis să se apropie de soția sa, iar polițiștii au întocmit pe numele său dosar penal, pentru violență în familie.

 Infracțiuni rutiere

La data de 4 ianuarie 2020, în jurul orei 04,30, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos, în timp ce acționau pe raza localității Ampoița, l-au depistat pe un bărbat de 32 de ani, din comuna Meteș, care conducea un autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 3 ianuarie 2020, în jurul orei 21,00, polițiștii din Baia de Arieș l-au depistat pe un bărbat de 47 de ani, din comuna Lupșa, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității Mușca, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Amplasarea radarelor în data de 7 ianuarie 2020

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

 

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

  • 37
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă-ne un comentariu

avatar