Acțiuni ale polițiștilor din județul Mureș-bărbat băut de 50 ani arestat pentru ca și-a agresat soția

Acțiuni

Ordin de protecţie provizoriu emis de poliţişti

În data de 06 ianuarie a.c., în jurul orei 10:00, polițiștii din cadrul Poliţiei municipiului Reghin au fost sesizați de o femeie în vârstă de 61 de ani, din localitate, cu privire la faptul că, în timp ce se afla în locuința sa, pe fondul unor discuții contradictorii şi a consumului de alcool, concubinul acesteia, un bărbat de 50 de ani, a agresat-o fizic şi a amenințat-o cu acte de violență.

După evaluarea stării de fapt, poliţiştii au întocmit formularul de evaluare a riscului şi au emis un ordin de protecție provizoriu, pe o perioadă de 5 zile .

De asemenea, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de violenţă în familie şi amenințare.

A pus în pericol circulaţia pe drumurile publice:

#În data de 06 ianuarie a.c, poliţişti din cadrul secţiei de Poliţie Rurală nr. 10 Sighişoara au oprit în trafic, pe raza localităţii Vânători, un autoturism condus de un tânăr, de 19 ani, din comuna Saschiz.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultându-i o valoare de 0,68  mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală.

Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranţă:

În condiţiile unui carosabil umed, pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere, poliţiştii rutieri vă recomandă să vă planificaţi din timp călătoriile şi să adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

Polițiștii le recomandă conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

 

Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

  • 24
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă-ne un comentariu

avatar