Acțiuni ale polițiștilor din județul Alba- polițiștii au aplicat 479 de amenzi şi au constatat 33 de infracţiuni.

În ultimele două zile, polițiștii din Alba au aplicat 479 de amenzi şi au constatat 33 de infracţiuni. S-a intervenit la 63 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.

În perioada 25 – 26 ianuarie 2020, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba au intervenit la 63 de evenimente, din care 62 au fost solicitări ale cetăţenilor făcute prin serviciul de urgenţă 112.

Au fost constatate 33 de infracţiuni şi au fost aplicate 479 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 125.325 lei, din care 16 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 457 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul la alte acte normative. Dintre sancțiunile la regimul rutier, 285 au fost aplicate pentru depășirea limitei legale de viteză.

Au fost reţinute 40 de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare. Din cele 36 de permise reținute, 6 au fost pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și 6 pentru depășirea, cu peste 50 de kilometri / oră, a limitei maxime de viteză.

Dintre infracțiuni, 14 au fost constatate în flagrant. Totodată, polițiștii au luat măsura reținerii față de două persoane.

Reținut pentru că nu a respectat ordinul de protecție

 

Polițiștii din Alba Iulia l-au reținut pe un bărbat care nu a respectat ordinul provizoriu de protecție care îl obliga să nu se apropie de concubine sa.

La data de 25 ianuarie 2020, polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, față de un bărbat de 41 de ani, din Alba Iulia, în legătură cu care polițiștii au constatat că nu a respectat prevederile ordinului provizoriu de protecție care fusese emis, pe numele său, cu o zi în urmă, ca urmare a faptului că-și agresase concubina.

Bărbatul a încălcat interdicția de a nu se apropia de femeie, la o distanță mai mică de 200 de metri, motiv pentru care, pe numele său a fost întocmit un nou dosar penal, pentru nerespectarea măsurilor privind ordinul de protecție provizoriu, care a fost reunit cu cel întocmit, cu o zi în urmă, pentru violență în familie.

Cercetările sunt continuate.

Reținut pentru furt

Polițiștii din Cugir l-au reținut pe un minor care, în noaptea de vineri spre sâmbătă, ar fi pătruns, prin efracție, în două magazine din oraș. Minorul nu este la prima faptă de acest fel, acesta fiind cercetat în mai multe dosare penal pentru fapte de furt dar și pentru o tâlhărie.

La data de 25 ianuarie 2020, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Orașului Cugir l-au identificat și reținut pe un minor de 14 ani, din Cugir, care este bănuit de săvârșirea a două furturi din societăți comerciale, fapte în legătură cu care poliția fost sesizată în dimineața aceleiași zile.

Se pare că, în noaptea de 24/25 ianuarie, minorul ar fi pătruns, prin efracție, în două magazine din oraș și ar fi sustras aparate muzicale, ceasuri, lanterne și băuturi alcoolice, cauzând un prejudiciu de aproximativ 5.500 de lei.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au reușit să recupereze mare parte din bunurile furate (într-un procent de aproximativ 85%), acestea fiind restituite reprezentanților magazinelor păgubite.

Cercetările sunt continuate.

Acțiune a polițiștilor din Câmpeni

Polițiștii din Câmpeni au depistat și sancționat peste 50 de șoferi care au circulat cu viteză peste limita legală. Au fost aplicate amenzi de 14.500 de lei și reținute 6 permise de conducere.

În perioada 23 – 26 ianuarie 2020, polițiștii din Câmpeni au organizat o acțiune pentru prevenirea accidentelor de circulație datorate vitezei excesive și pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice.

Astfel, au fost depistați și sancționați 52 de conducători auto care au depășit limita legală de viteză, iar alți 19 șoferi au fost amendați pentru alte abateri de la normele legale privind circulația pe drumurile publice.

Au fost reținute 6 permise de conducere, dintre care 4 pentru alcool, unul pentru depășire neregulamentară și unul pentru neacordare de prioritate. De asemenea, au fost retrase două certificat de înmatriculare, iar valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 18.270 lei.

Infracțiuni rutiere

 

La data de 25 ianuarie 2020, în jurul orei 13,50, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos, în timp ce acționau pe raza localității Șibot, l-au depistat pe un bărbat de 48 de ani, din comună, în timp ce conducea un tractor fiind sub influența alcoolului și deținând un permis de conducere necorespunzător categoriei din care face parte autovehiculul.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat și faptul că remorca atașată tractorului nu era înmatriculată în circulație.

Față de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului și tractarea unei remorci              neînmatriculate sau neînregistrate.

La data de 26 ianuarie 2019, în jurul orei, 01.20, polițiștii Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene, în timp ce acționau împreună cu polițiștii Biroului Rutier Alba Iulia l-au depistat pe un bărbat de 31 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe Bulevardul Republicii din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

La data de 27 ianuarie 2020, în jurul orei 02.10, polițiștii din Zlatna l-au depistat pe un bărbat de 29 de ani, din municipiu Brad, județul Hunedoara, în timp ce conducea un autoturism pe DN 74, pe raza orașului Zlatna, având permisul de conducere reținut.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Accidente rutiere

 

La data de 25 ianuarie 2020, în jurul orei 11.00, pe DN 75, pe raza localității Sartăș, un bărbat de 56 de ani, din Baia de Arieș, în timp ce se afla la volanul unui autoturism, la punerea în mișcare a acestuia de pe loc, nu a acordat prioritate de trecere și a fost acroșat de către un alt autoturism, condus de un tânăr, de 26 de ani, din Baia de Arieș.

În urma accidentului, bărbatul a suferit leziuni corporale și a fost transportat la spital, unde i-au fost recoltate și mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, întrucât din cauza stării de sănătate nu a putut fi testat cu aparatul etilotest.

Șoferul celui de-al doilea autoturism a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate.

La data de 26 ianuarie 2020, în jurul orei 19,15, o femeie de 82 de ani, din comuna Bistra, în timp conducea un autoturism pe DN 75, pe raza comunei, nu a adaptat viteza la condițiile de drum și într-o curbă a pierdut controlul asupra autoturismului, intrând în coliziune cu un gard din beton.

În urma accidentului, conducătoarea auto a suferit leziuni corporale și a fost transportată la spital.

Cercetările sunt continuate.

Amplasarea radarelor în data de 28 ianuarie 2020

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă-ne un comentariu

avatar