Acțiuni ale polițiștilor brașoveni – transport de material lemnos ilegal depistat

Acțiuni ale polițiștilor pentru menținerea unui climat de siguranță publică

 

 • Polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Hoghiz efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”furt calificat”.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, în data de 06 noiembrie a.c.,, în intervalul orar 11,00 – 12,00, o persoană ar fi pătruns, prin escaladarea gardului, în curtea unui imobil din localitatea Jibert, jud. Brașov, iar ulterior în interiorul imobilului, de unde ar fi sustras un dispozitiv audio  și o sumă de bani.

În urma unui complex de activități investigativ-operative, polițiștii au identificat autorul faptei, acesta fiind un bărbat în vârstă de 42 ani din județul Sibiu.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

Acțiuni ale polițiștilor pentru verificarea legalității deținerii de material lemnos

 

 • La data de 06 noiembrie a.c., în intervalul orar 18,00 – 21,00, politiști din cadrul Postului de Poliție Fundata și Poliției Stațiunii Bran, în colaborare cu lucrători ai Postului de Jandarmi Bran, au efectuat o acțiune pentru prevenirea și constatarea delictelor silvice pe raza comunei Fundata, ocazie cu care au depistat doi bărbați, care transportau cu un atelaj hipo, cantitatea de 2 m3 material lemnos, esență fag, fără a deține aviz de însoțire al mărfii  sau alte documente legale de proveniență.

Materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodia reprezentantului Ocolului Silvic, iar persoanele au fost sancţionate contravențional, conform prevederilor Legii nr. 171/2010-Rep.

 

Polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu

 

 • La data de 06 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Voila au emis ordin de protecție provizoriu față de un bărbat, în vârstă de 54 ani, din localitatea Șinca, jud. Brașov.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, cadrele de poliție au stabilit faptul că la data de 06 noiembrie a.c., în jurul orei 21.00, în timp ce se aflau la domiciliul comun, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, bărbatul ar fi amenințat-o cu acte de violență pe soția sa, creându-i acesteia o stare de temere.

În conformitate cu prevederile legale și având în vedere faptul că, în urma completării formularului de evaluare a riscului, s-a constatat faptul că există risc iminent, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile față de bărbatul în cauză.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „amenințarea”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

Acțiuni ale polițiștilor pentru menținerea siguranței rutiere

 

 • Polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Voila efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

În fapt, la data de 06 noiembrie a.c., în jurul orei 14.00, cadrele de poliție au oprit în trafic, pentru control, un bărbat în vârstă de 69ani care conducea un moped pe raza comunei Șoarș, județul Brașov.

Procedându-se la verificarea documentelor personale și ale autovehiculului condus, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar mopedul nu este înregistrat.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 • La data de 06 noiembrie a.c., în jurul orei 01.15, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov au depistat în trafic, un bărbat care conducea un autoturism pe str. Calea Făgărașului din municipiul Brașov, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0.56 mg/l alcool pur. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

 • La data de 06 noiembrie c., în jurul orei 01.15, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov au oprit în trafic, pentru control, un autoturism care circula pe bdl. Gării din municipiul Brașov, condus de un bărbat în vârstă de 28 ani.

În urma controlului efectuat, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în  care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

 • La data de 06 noiembrie c., în jurul orei 03,30, o tânără în vârstă de 20 ani din orașul Târgoviște, jud. Dâmbovița, care conducea un autoturism pe str. Fundătura Hărmanului din municipiul Brașov, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a lovit bordura trotuarului cu roata autoturismului, în urma impactului acesta răsturnându-se pe partea stângă.

În urma impactului au rezultat doar pagube materiale.

La testarea conducătoarei auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost de 1.07 mg/l alcool pur. În consecință, aceasta a fost condusă la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

 • La data de 06 noiembrie c., în jurul orei 23,45, un bărbat în vârstă de 27 ani care conducea un autoturism pe D.13, la km. 74+30m, într-o curbă la stânga, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în șanțul de pe partea dreaptă a drumului.

În urma impactului au rezultat doar pagube materiale.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost de 0.48 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

Mandat de executare a pedepsei pus în aplicare de polițiștii brașoveni

 

La data de 13 august a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș au identificat și depistat pe raza localității Șercaia, jud. Brașov, un tânăr în vârstă de 25 ani, pe numele căruia autoritățile judiciare din Germania au emis mandat european de arestare, pentru săvârșirea infracţiunii de furt.

Bărbatul, care nu era urmărit național, a fost reținut pe o perioadă de 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al  I.P.J. Brașov.

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

 

 • 19
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lasă-ne un comentariu

avatar