Acțiuni ale polițiștilor din județul Cluj- mandat de executare a pedepsei pus în aplicare

mandat

 

MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI PUS ÎN APLICARE

 

La data de 7 noiembrie a.c., poliţiştii Secției 5 Poliție Rurală Dej au pus în aplicare un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate emis pe numele unui bărbat de către Judecătoria Gherla.

Cel în cauză, în vârstă de 75 de ani, comuna Cuzdrioara, județul Cluj, are de executat o pedeapsă de 8 luni de închisoare pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Bărbatul a fost condus şi predat reprezentanţilor Penitenciarului Gherla în vederea executării pedepsei.

ACTIVITĂȚILE DE INFORMARE ȘI PREVENIRE

 

La data de 7 noiembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 12.00, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Cluj au fost alături de elevii de la Școala Gimnazială ,,Avram Iancu“ Beliș, județul Cluj.

Elevii au primit informații despre ce înseamnă siguranța în spațiul on-line, despre cum pot fi în siguranță în drumul spre școală sau spre casă, respectiv recomandări cu privire la metodele de prevenire a potențialelor pericole.

CERCETAT PENTRU CONDUCERE FĂRĂ PERMIS ȘI UZ DE FALS

 

La data de 7 noiembrie a.c., în jurul orei 17.00, polițiștii Secţiei 2 Poliţie Rurală Apahida, în colaborare cu polițiștii Postului de Poliţie Comunal Cămărașu, au depistat un bărbat de 43 de ani, din localitatea Cămărașu, județul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 16, din direcția comunei Mociu înspre comuna Cămărașu, deși nu deține permis de conducere.

Totodată, cel în cauză a prezentat organelor de poliție un permis de conducere care nu corespunde din punct de vedere al elementelor de siguranță.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și uz de fals fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal.

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR, LA CLUJ-NAPOCA

 

La data de 7 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, Secţiile 4, 5 şi 6 Poliţie, au desfăşurat o acţiune pentru menţinerea unui climat de siguranţă publică şi pentru prevenirea infracţiunilor stradale. Acţiunea a fost concentrată în zona Cartierului Mărăşti.

Activităţile desfăşurate au condus la legitimarea a 38 de persoane şi verificarea a 27 vehicule. Abaterile constatate au impus aplicarea a 15 sancţiuni contravenţionale, majoritatea fiind aplicate pentru încălcări ale legislaţiei rutiere. S-a reținut 1 certificat de înmatriculare și 1 set de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Acțiunile polițiștilor vor continua pentru responsabilizarea participanților la trafic și pentru descurajarea comiterii de fapte antisociale.

 

ACȚIUNE DE INFORMARE ȘI PREVENIRE

 

La data de 8 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secţia 5 au organizat şi desfăşurat activităţi preventive şi cu caracter antiinfracţional pe raza de competență.

Au fost distribuite pliante cu recomandări pentru prevenirea furturilor din locuinţe şi a înşelăciunilor prin metoda accidentul.

Acțiunile de informare s-au derulat cu precădere în zona străzilor Donath, Alexandru Vlahuţă, Haţeg ș.a.

Persoanelor li s-a recomandat să nu permită necunoscuților accesul în locuinţă, să nu lase deschise ferestrele când lipsesc de acasă şi să nu dea curs apelurilor telefonice în care li se solicită plata unor sume de bani ca urmare a unor accidente în care le sunt implicate rude.

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

 

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă-ne un comentariu

avatar