Acțiuni ale polițiștilor pentru verificarea legalității deținerii de material lemnos în Brașov

Activităţi specifice derulate de poliţiştii braşoveni pentru menţinerea siguranţei rutiere

 

Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov efectuează cercetări în cadrul unor dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, dosare instrumentate sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

 • La data de 03 noiembrie a.c., în jurul orei 03.00, polițiști din cadrul Biroului Rutier Brașov au depistat în trafic, un bărbat în vârstă de 20 ani, care a condus un autoturism pe str. Mihail Kogălniceanu din municipiul Brașov, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 0,57 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

 • La data de 03 noiembrie a.c., în jurul orei 00,30, polițiști din cadrul Biroului Rutier Brașov au oprit în trafic, pentru control, un bărbat în vârstă de 34 ani, care a condus un autoturism pe str. Privighetorii din municipiul Brașov.

Cu ocazia testării conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului  în aerul expirat, rezultatul a fost 0.81 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

 

Acțiuni ale polițiștilor pentru verificarea legalității deținerii de material lemnos

 

 • La data de 03 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Voilla, Postul de Poliție Beclean și Postul de Poliție Mândra, au depistat pe DJ 131P, pe raza localității Șercaia, un bărbat, în vârstă de 30 ani, care transporta cu o autoutilitară, cantitatea de 1.8 mc lemn de foc de esență moale, specia salcie și frasin, fără a deține aviz de însoțire al mărfii sau alte documente legale de proveniență.

Bărbatul a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic competent.

 

 • La data de 03 noiembrie a.c., în intervalul orar 18,00 – 21,00, polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Feldioara, Postul de Poliție Măieruș și Postul de Poliție Feldioara, au organizat și efectuat o acțiune pentru prevenirea și constatatrea delictelor silvice pe raza de competență.

Cu această ocazie, polițiștii au depistat pe raza comuniei Dumbrăvița,  județul Brașov, un bărbat, care transporta cu un atelaj hipo, cantitatea de 1.2 mc material lemnos, esență fag, fără a deține aviz de transport pentru materialul lemnos.

Bărbatul a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic competent.

 

Polițiștii au emis ordine de protecție provizorii

 

 • La data de 03 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Brașov au emis ordin de protecție provizoriu față de un bărbat, în vârstă de 45 ani, din loc. Sânpetru, jud. Brașov.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, cadrele de poliție au stabilit faptul că bărbatul în cauză, ar fi amenințat-o și ar fi agresat-o fizic, în nenumărate rânduri,  pe soția sa, creându-i acesteia o stare de temere permanentă.

În conformitate cu prevederile legale și având în vedere faptul că, în urma completării formularului de evaluare a riscului, s-a constatat faptul că există risc iminent, iar femeia se încadrează în categoria victimelor violeței domestice, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile față de bărbatul în cauză.

Cercetările continuă  în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „violență în familie”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

 • 14
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lasă-ne un comentariu

avatar