Bărbaţi reţinuţi pentru infracţiuni la regimul silvic în județul Mureș

Bărbaţi

BĂRBAŢI REŢINUŢI PENTRU INFRACŢIUNI LA REGIMUL SILVIC

 

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin, au reţinut pentru 24 de ore, doi bărbaţi bănuiţi de comiterea infracţiunii de tăiere fără drept de arbori.

În fapt, la data de 12 decembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, au desfăşurat activităţi specifice în cadrul unei acţiuni organizate pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională prevăzute de legislaţia în vigoare din domeniul silvic.

Cu această ocazie, au surprins în flagrant delict, pe raza localităţii Vătava, un bărbat, de 40 de ani, din comuna Deda, care ar fi tăiat ilegal, cu un motofierăstrău, şase arbori din specia fag, de pe un teren cu vegetaţie forestieră.

De asemenea, la aceeaşi dată, poliţiştii au depistat pe raza aceleiaşi localităţi, un alt bărbat, de 22 de ani, din comuna Deda, care transporta cu o autoutilitară o cantitate de material lemnos, în interiorul acesteia fiind  identificat şi un motofierăstrău mecanic.

Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că materialul lemnos provenea din tăierea ilegală a unui arbore, din specia fag, de pe acelaşi teren cu vegetaţie forestieră.

În ambele cazuri, la faţa locului a fost prezent şi un reprezentant al Ocolului Silvic Vătava, care a procedat la inventarierea şi cubarea materialului lemnos, rezultând un volum total de 8,64 metri cubi, acesta fiind recuperat în totalitate.

Totodată, cele două motofierăstraie, precum şi autoutilitara folosită la transportul materialului lemnos au fost indisponibilizate de poliţişti în vederea continuării cercetărilor.

În baza probatoriului administrat, la data de 12 decembrie a.c., faţă de cei doi bărbaţi, poliţiştii au luat măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori.

La activităţi au participat şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mureş.

 

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!
Detectiv Sibiu

  • 13
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă-ne un comentariu

avatar