Acțiuni ale polițiștilor din județul Vâlcea -șofer cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului

conducerea

A pus în pericol siguranța traficului rutier.

În seara zilei de 06 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Bărbătești au oprit pentru control, pe Drumul Național 64, pe raza comunei, un autoturism condus de un bărbat de 51 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării a două probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei, iar pe numele său au fost întocmite acte premergătoare urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranţă:

 

În condiţiile unui carosabil umed, pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere, poliţiştii rutieri vă recomandă să vă planificaţi din timp călătoriile şi să adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

Polițiștii le recomandă conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

ORDIN DE PROTECȚIE PROVIZORIU EMIS DE POLIȚIȘTI

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Păușești-Măglași au emis un ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat de 54 de ani, din comună.

La data de 06 noiembrie a.c., polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe o rețea de socializare au fost postate fotografii cu o femeie, din comună, care prezenta mai multe leziuni la nivelul feței, consemnându-se că aceasta ar fi fost agresată de fiul ei.

Polițiștii s-au deplasat imediat la locuința femeii, unde au constatat că cele sesizate se confirmă.

În fapt, la data de 02 noiembrie a.c., pe fondul unui conflict spontan și al consumului de alcool, bătrâna de 72 de ani, ar fi fost agresată de fiul său de 54 de ani. Bătrâna a refuzat deplasarea la o unitate spitalicească sau solicitarea unui echipaj medical.

Polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului, acesta fiind obligat să evacueze locuința comună și să păstreze distanța minimă de 50 de metri față de mama sa. De asemenea polițiștii au întocmit un dosar penal împotriva bărbatului pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie.

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

 

  • 19
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă-ne un comentariu

avatar