Control Judiciar la Primăria Șelimbăr – Arhitect Șef – Mită

După scandalul mitei de la Șelimbăr, s-a dispus o prelungire cu încă 60 de zile de control judiciar pentru dl. H.R., Arhitect Șef în cadrul Primăriei Șelimbăr. Măsura a fost dispusă de către Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

R. H. ar fi acuzat de fapte de corupție în formă continuată. Acesta se pare că cerea ,,comisioane” pentru  aprobarea anumitor proiecte.

Comuna Șelimbăr este cunoscută pentru fapte de corupție, în vara anului 2019 fiind înregistrat un caz asemănător. https://ziua-online.ro/info/exclusivitate-nimic-nu-se-mai-pate-concesiona-fara-interventii-10-000-de-euro-pila

Arhitect Suspect pentru luare de mită

Ulterior, prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu din data de 15.01.2020, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspect cu privire la săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi respectiv folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane (două infracţiuni). La data de 17.01.2020 a fost pusă în mişcare acţiunea penală sub aspectul aceloraşi infracţiuni săvârşite de funcţionarul public.

Prin ordonanţa din data de 16.01.2020, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reţinerea suspectului (arhitect) pentru o perioadă de 24 ore, pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie şi complicitate la comiterea infracţiunilor de corupţie, urmând ca acesta să fie prezentat în cursul zilei procurorului pentru audiere, context în care se va aprecia cu privire la  măsurile preventive ce vor fi dispuse în cauză.

Pe parcursul cercetărilor, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale – Serviciul Operațiuni Speciale Sibiu.

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

Știrile inițiale:

Exclusivitate/ Șoc la Șelimbăr – Arhitect șef reținut

Update/ Șoc la Șelimbăr – Arhitectul șef reținut

 

  • 46
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă-ne un comentariu

avatar