Activități ale polițiștilor clujeni – tânără de 20 de ani cercetată pentru furt

furt

BĂRBAT BĂNUIT DE COMITEREA UNUI FURT, DEPISTAT DE POLIȚIȘTI

 

La data de 6 noiembrie a.c., în jurul orei 02.40, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Cluj-Napoca au identificat în Piața Gării un bărbat de 49 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, judeţul Cluj, bănuit de comiterea unui furt.

Cel în cauză este bănuit că, la data de menționată, în jurul orei 00.30, în timp ce se afla într-un local public de pe strada Georges Clemenceau, din municipiul Cluj-Napoca, ar fi sustras un telefon mobil de pe tejgheaua barului.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a bărbatului.

INFRACŢIUNI RUTIERE CONSTATATE DE POLIȚIȘTI

 

La data de 6 noiembrie a.c., în jurul orei 21.00, poliţiştii Compartimentului Rutier Câmpia Turzii au depistat un bărbat de 52 de ani, din oraşul Pantelimon, judeţul Ilfov, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule pe strada Laminoriştilor din municipiul Câmpia Turzii, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Testarea cu aparatul etilotest a scos în evidenţă o concentraţie de peste 0.70 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

REŢINUŢI PENTRU COMITEREA DE INFRACŢIUNI RUTIERE

 

La data de 6 noiembrie a.c., în baza probatoriului administrat, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Baciu au reţinut pentru 24 de ore doi minori, în vârstă de 17 ani, ambii din municipiul Cluj-Napoca.

Din cercetări a reieșit că, la data de 31 octombrie a.c., cei în cauză ar fi condus o motocicletă pe mai multe străzi de pe raza comunei Baciu şi pe D.N.1 F, deşi aceştia nu deţin permis de conducere, motocicleta nu era înmatriculată, iar numărul de înmatriculare aplicat era atribuit unui autoturism.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul neînmatriculat, respectiv conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

La expirarea perioadei de reţinere, cei doi vor fi prezentaţi în faţa magistraţilor în vederea dispunerii altei măsuri preventive.

CERCETAT PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI

 

La data de 6 noiembrie a.c., în jurul orei 14.00, poliţiştii Secţiei 9 Poliţie Rurală Turda, Postul de Poliţie Sănduleşti, au depistat un bărbat de 43 de ani, din comuna Beresti-Tazlău, judeţul Bacău, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii Sănduleşti, judeţul Cluj, pe D.J. 103G, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Testarea cu aparatul etilotest a scos în evidenţă o concentraţie de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care cel în cauză a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prevăzută şi pedepsită Codul Penal.

CERCETATĂ PENTRU FURT

 

La data de 6 noiembrie a.c., poliţiştii Compartimentului de Investigații Criminale  Huedin au identificat o tânără de 20 de ani, din comuna Românaşi, judeţul Sălaj, bănuită de comiterea unui furt.

Aceasta este bănuită că, la data de 5 noiembrie a.c., în timp ce se afla în sediul unei societăţi comerciale, din oraşul Huedin, profitând de neatenţia unui bărbat, i-ar fi sustras acestuia 800 de lei din buzunar. Prejudiciul a fost recuperat și predat părţii vătămate.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a femeii.

ACTIVITĂŢI DE INFORMARE ŞI PREVENIRE LA CLUJ-NAPOCA ŞI GHERLA

 

La data de 6 noiembrie a.c., poliţiştii Biroului pentru Centrul Universitar Cluj-Napoca au organizat şi desfăşurat o acţiune de informare şi prevenire cu studenţii din Complexul Studenţesc Haşdeu din Cluj-Napoca.

Au fost purtate discuţii cu studenţii cazaţi în complex în vederea stabilirii căilor de comunicare dintre studenţi şi poliţişti, fiind făcute și recomandări pentru prevenirea faptelor antisociale.

Totodată, au fost efectuate verificări pentru stabilirea legalităţii regimului de şedere al acestora în cămine, dar şi pentru luarea unor modalităţi practice de protecţie a bunurilor personale.

 

La data de 6 noiembrie a.c., poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Gherla au  fost alături de elevii de la Liceul Teoretic Ana Ipatescu, Liceul Teoretic Petru Maior şi Școala Gimnazială Nr.1 Gherla.

Au fost purtate discuţii despre violenţa domestică, traficul de persoane, răspunderea penală a minorilor, dar şi despre siguranţa rutieră.

Astfel, elevii au aflat care sunt cele 7 forme de manifestare în violenţa domestică, cine poate fi autor şi victimă în violenţa domestică, dar şi ce înseamnă traficul de persoane, care sunt formele de manifestare.

De asemenea, elevii au aflat de la ce vârstă începe răspunderea penală a minorilor, dar şi care sunt pedepsele ce pot fi aplicate minorilor. Nu a fost uitată nici tema referitoare la siguranţa rutieră, accentul fiind pus pe deplasarea spre/de la şcoală dar şi pe folosirea centurilor de siguranţă.

 

ACTIVITĂȚILE ÎN CADRUL PROIECTULUI BE COOL, CONTINUĂ!

 

La data 6 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Cluj și piloţii Napoca Rally Academy Cluj le-au fost alături elevilor de la liceele teoretice Victor Babeş şi Onisifor Ghibu, ambele din Cluj-Napoca, în cadrul Proiectului Be cool.

Cei peste 150 de elevi participanţi la activităţi au aflat despre riscurile la care se expun  atunci când nu folosesc centura de siguranţă sau care sunt riscurile atunci când viteza, fie ea excesivă sau neadaptată condiţiilor de drum, este cea care guvernează călătoria în detrimentul siguranţei.

Activităţile au fost susţinute cu materiale audio-video pe această temă.

 

La data de 6 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Cluj au fost oaspeţii elevilor de la Şcoala Gimnazială Octavian Goga din municipiul Cluj-Napoca.

Bullying-ul şi siguranţa pe internet au fost temele alese pentru discuţiile cu cei peste 120 de elevi, care au putut afla care sunt riscurile la care se expun atunci când dezvoltă relaţii cu persoane pe care le cunosc doar „virtual”, care sunt datele cu caracter personal şi ce trebuie să facă pentru a le proteja şi, nu în ultimul rând, ce reguli trebuie respectate atunci când doresc să se întâlnească cu persoane cunoscute în mediul on-line.

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR LA CÂMPIA TURZII

 

La data de 6 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpia Turzii au organizat şi desfăşurat activităţi de menţinere a unui climat de siguranţă publică cu ocazia desfăşurării Târgului OBOR.

Activităţile au fost concentrate în zona pieţelor agroalimentare, dar şi pe D.J. 150 şi pe D.N. 15 E60, pe raza localităţilor Câmpia Turzii şi Luna.

În cadrul activităţilor desfăşurate au fost legitimate 61 de persoane şi au fost controlate 55 de vehicule. Au fost verificaţi 13 producători agricoli şi 5 persoane fizice autorizate.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 9 sancţiuni contravenţionale, 7 pentru încălcări ale legislaţiei rutiere sau conexe acesteia şi 2 pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

  • 16
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă-ne un comentariu

avatar