MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI PUS ÎN APLICARE

La data de 6 septembrie a.c.,, în jurul orei 01.05, poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj-Napoca – Biroul de Siguranţă Publică şi Protecţie Călători au depistat şi reţinut un bărbat de 30 de ani din comuna Râmnicelu, judeţul Brăila. Bărbatul are de executat o pedeapsă privativă de libertate pentru o perioadă de 2 ani, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat în formă continuată, sentinţă emisă de magistraţii Judecătoriei Brăila.

Cel în cauză a fost condus şi predat reprezentanţilor Penitenciarului Gherla în vederea executării pedepsei.

 

ARESTATĂ PENTRU TÂLHĂRIE

La data de  4 septembrie a.c., în jurul orei  14.45, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Dej au fost sesizaţi telefonic de către personalul Compartimentului de Primiri Urgenţe Dej despre faptul că în unitate a sosit un pacient în stare de inconştienţă, respectiv un bărbat de 47 de ani, din comuna Ciceu Giurgeşti, judeţul Bistriţa Năsăud. În timpul activităţilor desfăşurate de către poliţişti în vederea clarificării stării de fapt, a reieşit faptul că bărbatul ar fi avut asupra lui suma de 1300 de lei şi un lănţişor cu medalion în formă de cruciuliţă, bunuri care lipseau la momentul aducerii acestuia la Compartimentul de Primiri Urgenţe Dej.

În urma activităţilor de cercetare efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că bărbatul ar fi fost deposedat de bunuri de către o femeie în vârstă de 32 de ani, din municipiul Dej.

În baza probatoriului administrat, femeia a fost reținută pentru 24 de ore, fiind cercetată pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie.

Ulterior, a fost arestată preventiv pentru 15 de zile de către magistrați.

Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a femeii.

 

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR LA CLUJ-NAPOCA

La data de 5 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, Secţia 6 Poliţie Cluj-Napoca, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Biroului de Poliţie pentru Centrul Universitar Cluj-Napoca şi al poliţiştilor din cadrul Direcţiei de Poliţie Locală Cluj-Napoca, au organizat şi desfăşurat o acţiune de asigurare şi menţinere a unui climat de siguranţă publică în zona cartierelor Zorilor, Europa şi Făget.

În cadrul acţiunii au fost legitimate 12 persoane. Pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, în conformitate cu prevederile Legii 61/1991 republicată şi au fost întocmite 12 note de constatare în conformitate cu prevederile HCL 61/2009 privind reglementarea regimului juridic contravențional pentru oprirea, staționarea și parcarea neregulamentară pe domeniul public.

 

CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI VEHICUL NEÎNMATRICULAT

La data de 5 septembrie a.c., în jurul orei 13.00, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publica Cluj – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice au depistat un bărbat de 56 de ani, din comuna Florești, județul Cluj, în timp ce conducea o autoutilitară neînmatriculată pe  raza localității Săvădisla, județul Cluj.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul neînmatriculat , faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

 

REȚINUT PENTRU 24 DE ORE PENTRU INFRACŢIUNI RUTIERE

La data de 5 septembrie a.c.,în jurul orei 06.50, polițiștii din cardrul Biroului Rutier Cluj-Napoca au intervenit la un accident rutier cu pagube materiale, care a avut loc pe strada Horea din municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj.

Întrucât unul dintre conducătorii auto, respectiv cel care a provocat evenimentul, emana halenă alcoolică, a fost supus testării cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma verificărilor a rezultat faptul că cel în cauză nu deţine permis de conducere. Acesta a fost identificat în persoana unui bărbat de 26 de ani, din municipiul Baia Mare, județul Maramureș.

Față de acesta, poliţiştii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, iar la expirarea acesteia, cel în cauză va fi prezentat în fața magistraților în vederea dispunerii altei măsuri preventive.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanţe, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

 

CERCETAT PENTRU COMITEREA DE INFRACŢIUNI RUTIERE

La data de 5 septembrie a.c., în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Secției  9  Poliție Rurală  Turda au depistat un bărbat de 18 ani, din comuna Moldovenești, județul Cluj, în timp ce conducea un moped neînmatriculat şi fără a deţine permis de conducere, pe D.C. 82, pe raza localităţii Bădeni, județul Cluj.

În continuare se efectează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal, conform IPJ Cluj.

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Cogito ergo sum!

  • 23
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă-ne un comentariu

avatar