Acțiuni ale polițiștilor din județul Alba- peste 2000 de obiecte pirotehnice confiscate

obiecte pirotehnice

Primele confiscări de obiecte pirotehnice, în cadrul Panului de acțiune Foc de artificii 2019.

 

În urma unor controale la societăți comerciale din Abrud și Câmpeni, polițiștii au confiscat peste 2.300 de obiecte cu conținut pirotehnic, comercializate ilegal. Controalele s-au desfășurat în cadrul Planului de acțiunile „Foc de artificii 2019”.

La data de 25 noiembrie 2019, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din IPJ Alba au efectuat mai multe controale, la societăți comerciale din orașele Câmpeni și Abrud.

Cu ocazia acestor controale, la două dintre societățile verificate au fost identificate 2310 de obiecte cu conținut pirotehnic, pentru comercializarea cărora reprezentanții societăților nu au putut prezenta autorizație.

Obiectele pirotehnice au fost confiscate, iar față comercianții care le-au pus în vânzare, fără să dețină autorizație, au fost întocmite dosare penale în cadrul cărora sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 37 din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Controalele polițiștilor vor continua.

Reamintim:

Articolele pirotehnice de tip petardă, încadrate în categoria P1, apărute pe piața românească, nu sunt destinate a fi folosite în scop de divertisment, utilizarea acestora fiind permisă în cazuri deosebite, de persoanele aflate în pericol, pentru a îndepărta animalele agresive sau sălbatice, de către fermieri sau de alte categorii profesionale ce utilizează astfel de articole pirotehnice în scop tehnic.

De asemenea, persoanele juridice autorizate nu pot comercializa către alte persoane juridice autorizate decât articole pirotehnice din categoriile pentru care au fost autorizate.

Totodată, persoanele juridice nu pot comercializa articole pirotehnice din categoriile F2-F4. Obiectele pirotehnice din categoria F1 pot fi comercializate pe tot timpul anului

Reținut pentru infracțiuni rutiere

 

Polițiștii din Vințu de Jos au reținut un bărbat din Alba care a recidivat în săvârșirea de infracțiuni rutiere. După ce a fost prins conducând sub influența alcoolului, a mai fost depistat, în trafic, de două ori la volanul unui autoturism, cu toate că avea permisul suspendat.

La data de 26 noiembrie 2019, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, față de un bărbat de 35 de ani, din Alba Iulia, cercetat pentru conducere cu permisul suspendat.

Bărbatul a fost oprit de polițiști, pe raza localității Limba, comuna Ciugud, iar în urma verificărilor efectuate a rezultat că avea permisul de conducere reținut pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. Totodată, polițiștii au constatat că, bărbatul mai este cercetat în două dosare penale, după ce, în cursul lunilor octombrie și noiembrie a mai fost depistat conducând cu permisul suspendat.

Informații de backround:

 

La data de 27 iulie 2019, în jurul orei 23.40, polițiștii Serviciului Rutier, în timp acționau împreună cu polițiștii Biroului Rutier Alba Iulia pe DJ 107 A, Vurpar – Pâclișa, l-au depistat pe un bărbat de 35 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii conducere sub influența alcoolului.

La data de 19 octombrie 2019, în jurul orei 11.20, polițiștii Serviciului Rutier Alba   l-au depistat pe un bărbat de 35 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe D.N. 1, pe raza comunei Galda de Jos, având permisul de conducere suspendat.

Bărbatului i-a fost întocmit dosar penal, pentru conducere cu permisul suspendat.

La data de 06 noiembrie 2019, în jurul orei 07,40, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos, in timp ce acționau pe raza localității Șeușa, l-au depistat pe un bărbat de 35 de ani, din Alba Iulia, care conducea un autoturism având permisul de conducere reținut.

 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere cu permisul reținut.

Mandat de arestare preventivă pus în executare

 

Un bărbat din Blaj a fost arestat după ce, în timpul măsurii preventive a controlului judiciar, a comis alte fapte penale. Mandatul a fost pus în executare, iar bărbatul a ajuns în arest.

La data de 25 noiembrie 2019, poliţiştii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Blaj, au pus în executare un mandat de arestare preventivă, emis de Judecătoria Blaj, față de un tânăr de 21de ani, din  municipiu.

Pe numele  acestuia, magistrații au emis un mandat de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, după ce a încălcat condițiile prevăzute în măsura preventivă a controlului judiciar sub care era cercetat pentru mai multe fapte de furt calificat, săvârșite în perioada octombrie – decembrie 2018.

Astfel, în după amiaza zilei de 09 noiembrie 2019, bărbatul s-ar fi apropiat de concubina sa, cu toate că acest lucru îi era interzis, femeia având calitatea de martor în dosarele penale privind faptele de furt și, mai mult decât atât, a agresat-o.

Acesta s-a ales cu un nou dosar penal, pentru violență în familie, iar polițiștii i-au sesizat pe magistrați în legătură cu încălcarea prevederilor controlului judiciar.

Cercetările sunt continuate.

Reținuți pentru furt

 

Polițiștii din Cugir au reținut doi tineri din Cugir care ar fi sustras găini în valoare de 2.500 de lei. Tinerii nu sunt la primele fapte penale, aceștia fiind cercetați, în mai multe dosare, pentru furturi.

 

La data de 25 noiembrie 2019, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Cugir au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, față de doi tineri, de 25 și 18 ani, ambii din Cugir, cunoscuți cu antecedente penale, care sunt cercetați pentru furt calificat.

Ultimul furt săvârșit de cei doi ar fi fost comis, împreună cu un minor de 17 ani, din Cugir, la începutul lunii noiembrie 2019, când ar fi pătruns în ferma unui femei din oraș și ar fi furat 7 găini din rasa Bragma, a căror valoare a fost estimată la 2.500 de lei.

Ulterior, tinerii le-ar fi vândut unui cetățean din Cugir, contra unei sume modice de bani.

Unul dintre tinerii reținuți este cercetat, sub control judiciar și a fost și reținut, pentru mai multe furturi din societăți comerciale și din auto, săvârșite de la începutul anului 2019, iar în anul 2018 a fost reținut de două ori, tot pentru furt.

Celălalt tânăr a mai fost reținut, în anul 2018, tot pentru fapte de furt.

În cursul zilei de azi, cei doi vor fi prezentați în fața magistraților, pentru dispunerea măsurilor legale.

Accident rutier

 

La  data de 25 noiembrie 2019, în jurul orei 18,30, pe Drumul Național 1, la kilometrul 401, între localitățile Teiuș și Aiud, un bărbat de 61 de ani, comuna Starchiojd, județul Prahova, în timp  ce se deplasa pe partea dreaptă a părții carosabile, în calitate de pieton, pe sensul de mers Teiuș – Aiud, a fost surprins și accidentat de o autoutilitară condusă de un bărbat de 43 de ani, din municipiul Suceava.

În urma accidentului, bărbatul a suferit leziuni corporale grave în urma cărora a decedat.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate.

Amplasarea radarelor în data de 27 noiembrie 2019

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

 

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

  • 22
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă-ne un comentariu

avatar