Percheziții la persoane cercetate pentru trafic de minori

PERCHEZIȚII LA PERSOANE CERCETATE PENTRU TRAFIC DE MINORI

 

 

În urma a 8 percheziții efectuate în Giurgiu, a fost destructurată o grupare infracțională bănuită specializată în trafic de minori.

Polițiștii din cadrul B.C.C.O. București – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Giurgiu, cu sprijinul Serviciului de Combatere a Traficului de Persoane – B.C.C.O. București, au desfășurat o acțiune pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în trafic de minori.

Din cercetările efectuate până în prezent, există suspiciunea rezonabilă că persoanele bănuite ar fi recrutat, în vederea exploatării, sau au ar fi exploatat sexual, prin obligarea la practicarea prostituției, mai multe fete minore.

Astfel, la data de 2 iulie a.c., au fost desfășurate 8 percheziții domiciliare la membrii grupării, în județul Giurgiu. La locuințele acestora au fost identificate și ridicate un pistol airsoft, calibrul 6mm., mai multe cartele SIM, o macetă, substanțe vegetale susceptibile a fi droguri și mai multe telefoane mobile și tablete, bunuri susceptibile a fi folosite în activitatea infracțională

Față de două persoane, procurorul de caz D.I.I.C.O.T. – B.T. Giurgiu a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori. Acestea au fost introduse în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Giurgiu, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentate Tribunalului Giurgiu cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română. De asemenea, activitățile s-au desfășurat cu sprijinul S.T.P.F. Giurgiu și I.J.J. Giurgiu.

 

Detectiv Sibiu

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă-ne un comentariu

avatar