Peste 14.000 de autovehicule, verificate de polițiști

PESTE 14.000 DE AUTOVEHICULE, VERIFICATE DE POLIȚIȘTI

 

Timp de două zile, polițiștii rutieri au verificat respectarea legislației din domeniul transporturilor rutiere de mărfuri și persoane. Au fost aplicate peste 200 de sancțiuni pentru încălcarea normelor referitoare la operatorii de transport rutier.

Pe parcursul zilelor de miercuri, 20 mai și joi, 21 mai a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcției Rutiere, polițiștii au acționat la nivel național pentru verificarea legalității transportului public de persoane și a circulației pe autostrăzi, drumuri naționale și județene.

Echipele de control au verificat 14.140 de autovehicule, fiind aplicate 4.394 de sancțiuni contravenționale și constatate 54 de infracțiuni, dintre care 43 la regimul rutier.

Din totalul sancțiunilor contravenționale aplicate, 133 au fost pentru nerespectarea timpilor de conducere și odihnă, 202 pentru încălcarea normelor referitoare la operatorii de transport rutier și peste 4.000 pentru încălcarea O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Sancțiunile rutiere au vizat conducerea sub influența băuturilor alcoolice (23), depășirea vitezei legale (1.362), lipsa I.T.P. (68), precum și alte abateri rutiere (2.572).

De asemenea, în 243 de cazuri au fost reținute permisele de conducere, iar în alte 172 au fost reținute certificatele de înmatriculare.

    Exemple:

 

  • Miercuri, 20 mai, un bărbat a fost depistat în trafic, în județul Sibiu, în timp ce se afla la volanul unui tractor cu remorcă cu care transporta marfă spre localitatea Agnita. În urma controlului efectuat s-a constatat că acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Persoana în cauză a fost condusă la cea mai apropiată unitate de asistență medicală autorizată, unde i-au fost recoltate mostre biologice, în vederea stabilirii îmbibației alcoolice.

Au fost dispuse cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută și pedepsită de art. 336 alin. 1 din Codul Penal.

  • La data de 20 mai a.c., un bărbat a efectuat în București un transport rutier de marfă cu o autoutilitară și o semiremorcă, iar, ca urmare a controlului efectuat de polițiștii rutieri și inspectori din cadrul I.S.C.T.R. București, s-a constatat că persoana în cauză nu deține certificat de competență profesională pentru efectuarea acestui tip de transport.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă de 600 de lei.

Totodată, a fost sancționat cu amendă de 12.000 de lei și operatorul de transport pentru permiterea ieșirii în cursă a șoferului fără îndeplinirea condițiilor prevăzute de legislația în vigoare.

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

 

  • 7
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă-ne un comentariu

avatar