Infracțiuni la regimul rutier în județul Sibiu în perioada 16-17 noiembrie

regimul rutier

Cercetați penal pentru infracțiuni la regimul rutier        

           6 infracțiuni la regimul rutier au fost constatate de către polițiștii sibieni în perioada 16 – 17 noiembrie a.c.. Astfel:

 1. La data de 16.11.2019, în jurul orei 1840, pe raza localității Boiţa, polițiștii rutieri au oprit pentru control în trafic un autoturism. În momentul conducerii autoturismului la volanul acestuia se afla o persoana de sex masculin, iar atunci când autoturismul a părăsit partea carosabilă, persoana de sex masculin și-a schimbat locul cu o persoană de sex feminin. În urma verificărilor, polițiștii rutieri au stabilit că bărbatul care conducea autoturismul, un bucureștean în vârstă de 43 de ani, nu poseda permis de conducere. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere (art. 335 alin (1) din Codul Penal).
 2. La data de 17.11.2019, în jurul orei 0005, polițiștii rutieri aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza satului Fofeldea, au depistat un conducător auto (în vârstă de 34 de ani, domiciliat în Nocrich) aflat sub influența băuturilor alcoolice – 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat și fără a deține permis de conducere. Polițiștii rutieri continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o peroana care nu deține permis de conducere și conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană a cărei alcoolemie depășește limita legală (art. 335 alin. 1 și 336 alin. 1 Cod Penal).

Prins la volan fără permis corespunzător

 1. La data de 17.11.2019, în jurul orei 1300, pe DN 1, în afara localității Veștem, polițiștii rutieri au depistat în trafic un bărbat care conducea un autoturism ce tracta o remorcă fără a poseda permis de conducere corespunzător categoriei din care acest vehicul face parte. Conducătorul auto, în vârstă de 34 de ani, domiciliat în județul Vâlcea, este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană a cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul condus (art. 335 alin. 2 Cod Penal).

Minor de 14 ani prins conducând ilegal un moped

 1. La data de 17.11.2019, în jurul orei 1520, polițiștii rutieri care desfășurau activități specifice pe raza localității Mârșa au observat un moped condus de o persoană de sex masculin care în momentul în care a văzut autospeciala de poliție a demarat și a încercat să fugă, fiind însă depistat și oprit la scurt timp. În urma verificărilor efectuate, polițiștii rutieri au constatat că mopedul era condus de un minor în vârstă de 14 ani, localnic, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere (art. 335 alin (1) din Codul Penal).

Urmărire în trafic

 1. La data de 18.11.2019, în jurul orei 0005, un echipaj al poliției rutiere care desfășura activități preventiv-reactive pe raza localității Dumbrăveni, a procedat la oprirea în trafic a unui autoturism, prin folosirea semnalelor luminoase și acustice. Deși inițial conducătorul autoturismului a încetinit, atunci când agentul de politie a coborât din autospecială a demarat în trombă. S-a procedat la urmărirea acestuia în trafic, fiind depistat după aprox. 2 km, staționat în afara localității Hoghilag, pe un teren extravilan. În urma verificărilor efectuate, polițiștii rutieri au constatat că șoferul, un bărbat în vârstă de 26 de ani, domiciliat în Ațel, se afla sub influența băuturilor alcoolice – 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar polița obligatorie de răspundere civilă RCA este expirată. Polițiștii rutieri continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană a cărei alcoolemie depășește limita legală (art. 336 alin. 1 Cod Penal). Totodată, s-a procedat la reținerea plăcuțelor și a certificatului de înmatriculare ale autoturismului, conform Legii 132/2017.

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

 • 50
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lasă-ne un comentariu

avatar