Acțiuni ale polițiștilor din județul Cluj- bărbat reținut pentru violență în familie

reținut

REŢINUT PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI

 

La data de 3 noiembrie a.c., în jurul orei 03.45, poliţiştii Compartimentului Rutier Huedin au depistat un conducător auto de 31 de ani, din comuna Căpuşu Mare, judeţul Cluj, implicat într-un accident rutier cu pagube materiale, care se afla sub influența alcoolului.

Acesta a fost depistat pe D.N. 1 E60, pe raza localităţii Dumbrava, judeţul Cluj. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Faţă de bărbat, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore.

 

ARESTATĂ PENTU FURT CALIFICAT

 

La data de 2 noiembrie a.c., poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Câmpia Turzii au identificat o femeie bănuită de comiterea unui furt.

Cea în cauză, o femeie de 22 de ani, din comuna Recea Cristur, ar fi pătruns în data de 1 noiembrie a.c. într-o locuinţă de pe raza localităţii Bolduţ, comuna Ceanu Mare, de unde ar fi sustras susma de 1900 de lei.

Faţă de aceasta, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore.

Ulterior, în baza probatoriului administrat în cauză, magistrații au emis pe numele femeii un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a femeii.

ARESTAT PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI

 

La data de 2 noiembrie a.c., în jurul orei 20.35, pe strada Şomcutului din municipiul Dej, judeţul Cluj, a avut loc un accident de circulaţie soldat cu vătămarea corporală a unei persoane, avarierea a două autoturisme, distrugerea unui stâlp de susţinere a firelor electrice, în următoarele împrejurări:

Un bărbat de 44 de ani, din municipiul Dej, în timp ce conducea un autoturism pe strada Şomcutului din municipiul Dej, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice (respectiv 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat) a surprins şi accidentat un bărbat de 50 de ani, din municipiul Dej, care se afla pe partea carosabilă pentru a dirija un alt autoturism. După ce a lovit pietonul, autoturismul condus de bărbat a acroșat autoturismul care efectua manevra de parcare cu spatele şi ulterior a ricoşat şi a distrus un stâlp de susţinere a firelor electrice.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În baza probatoriului administrat în cauză, poliţiştii l-au reținut pe bărbat pentru 24 de ore.

Ulterior, magistraţii Judecătoriei Dej au emis pe numele bărbatului un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, acesta fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi vătămare corporală din culpă, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

REŢINUT PENTRU ÎNCĂLCAREA ORDINULUI DE PROTECŢIE

 

La data de 2 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 7 Poliţie Cluj-Napoca au identificat şi reţinut pentru 24 de ore un bărbat de 43 de ani, din municipiul Cluj-Napoca.

Bărbatul este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de distrugere, ameninţare şi violenţă în familie, după ce, la aceeaşi dată, în jurul orei 07.00, a mers la locuinţa fostei sale concubine, pe strada Platanilor, încălcând astfel ordinul de protecţie emis de poliţişti, şi a distrus uşa de acces în locuinţa femeii, ameninţând-o totodată pe aceasta cu acte de violență.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de ameninţare, distrugere şi violenţă în familie, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

La expirarea perioadei de reţinere, bărbatul va fi prezentat în faţa magistraţilor în vederea dispunerii altei măsuri preventive.

ARESTAT PENTRU VIOLENŢĂ ÎN FAMILIE

La data de 1 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Dej au fost sesizaţi de către un bărbat de 45 de ani, din comuna Căşeiu, judeţul Cluj, despre faptul că în urma unui conflict spontan cu fratele său, în vârstă de 39 de ani, ar fi fost înjunghiat de acesta în zona toracică.

Bărbatul de 39 de ani a fost reţinut de către poliţişti pentru 24 de ore.

La expirarea perioadei de reţinere, acesta a fost prezentat în faţa magistraţilor Tribunalului Cluj care, în baza probatoriului administrat, au emis pe numele bărbatului un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie sub forma tentativei la infracțiunea de omor, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

REȚINUT PENTRU FURT  CALFICAT

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au dispus reținerea unui tânăr pentru comiterea unui furt de telefon mobil.

În fapt, la data de 1 noiembrie a.c., în jurul orei 21:00, am fost sesizați cu privire la faptul că, unei tinere, care se afla într-un local public din Piața Muzeului, i-a fost sustras telefonul mobil de pe masă.

Concomitent cu anunțarea poliției, persoana vătămată împreună cu alte persoane au pornit în urmărirea autorului, reușind prinderea acestuia în parcul I.L. Caragiale, din Cluj-Napoca.

Polițiștii ajunși la fața locului au stabilit identitatea bărbatului, constatând că este vorba despre un tânăr de 26 de ani, din Cluj-Napoca. Telefonul sustras a fost recuperat.

În continuare se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

MANDATE DE EXECUTARE A ÎNCHISORII PUSE ÎN APLICARE

La data de 1 noiembrie a.c., poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Dej au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea privind un bărbat de 31 de ani, din municipiul Dej, judeţul Cluj.

Bărbatul a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei Dej la o pedeapsă de 1 an şi 8 luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Bărbatul a fost condus şi predat reprezentanţilor Penitenciarului Gherla în vederea executării pedepsei.

La data de 1 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Florești au depistat un tânăr de 26 de ani, din Florești, pe numele căruia era emis un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate.

Acesta are de executat 2 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice, în baza mandatului de executare a pedepsei închisorii emis de către Judecătoria Cluj-Napoca.

De asemenea, prin aceeași sentință se dispune executarea restului de pedeapsă de 1217 de zile închisoare, urmând să execute pedeapsa rezultantă de 5 ani,4 luni si 2 zile, în detenție.

Bărbatul a fost încarcerat la penitenciarul Gherla pentru executarea pedepsei.

   INFRACȚIUNI RUTIERE CONSTATATE DE POLIȚIȘTI

 

La data de 3 noiembrie a.c., în jurul  orei 03.00, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Câmpia Turzii au depistat un tânăr de 19 ani, din orașul New York, Statele Unite ale Americii, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Tritenii de Jos, județul Cluj, fără a deține permis de conducere internațional.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

La data de 3 noiembrie a.c., în jurul orei 22.20, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Gherla au identificat un bărbat de 42 de ani, din comuna Cătina, județul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 161 F, pe raza comunei de domiciliu, deși nu deține permis de conducere.

Cel aflat la volan emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație alcoolică de peste 0.80 mg./l alcool pur în aerul expirat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, respectiv conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal.

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

  • 12
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă-ne un comentariu

avatar