Siguranța participanţilor la traficul rutier, prioritate a polițiștilor mureşeni

Siguranța participanţilor la traficul rutier, prioritate a polițiștilor mureşeni

 

În perioada 05-07 februarie a.c., poliţiştii rutieri mureşeni au desfăşurat, pe raza municipiului Târgu Mureş, activităţi suplimentare pentru creșterea siguranței rutiere.

Astfel, la data de 7 februarie a.c., în intervalul orar 07:00 – 13:00, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au organizat o acțiune cu efective mărite, pe raza municipiului Târgu Mureş.

Acțiunea, care a avut ca scop impunerea unui climat de ordine și siguranță publică, a urmărit, în principal, depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate pietonilor, dar şi a acelora care încalcă alte prevederi ale legislației rutiere.

În urma  activităților desfășurate în trafic, polițiștii au constatat 46 de contravenții prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195 din 2002, privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 20 au fost pentru neacordare de prioritate pietonilor.

Polițiștii au reținut 25 de permise de conducere, dintre care 20 pentru neacordare de prioritate pietonilor, 2 pentru neacordare de prioritate autovehiculelor, 2 pentru nerespectarea semnificației culorii „roșu” a semaforului electric și 1 pentru circulaţia pe sensul opus, fiind retras şi un certificat de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice.

Totodată, în perioada 05-07 februarie a.c., poliţiştii rutieri au aplicat 47 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto care nu au acordat prioritate pietonilor, fiind aplicată şi măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul acestora, urmare a unei acţiuni desfăşurate pe raza municipiului Târgu Mureş, pe această linie.

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

  • 21
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă-ne un comentariu

avatar