Spitalul din Sibiu ,,atacat” de un Fake News de doi bani

În urmă cu câteva zile, în mediul online, mai exact într-o publicație ,,independentă” din Municipiul Sibiu, a apărut o știre care nu face altceva decât să întărească nesiguranța cetățenilor sibieni în cadrele medicale. În aceste clipe grele prin care trecem ca nație, trebuie să fim uniți, iar știrile gen Can-Can să fie lăsate pe timp de liniște.

Dacă este adevărat ceea ce a relatat această publicație, de ce s-a ieșit numai acum în presă, sau cineva pândește locul superiorului așa cum se vânează toate funcțiile de conducere publice?

Un singur exemplu dorim să arătăm, când la București, un inconștient a început să scuipe medicii pentru a-i îmbolnăvi de coronavirus. Pacient-cu-coronavirus-a-scuipat-cadrele-medicale-pentru-a-le-imbolnavi.

Ca presă este normal să relatezi cu exactitate cele petrecute, dar corect și atunci când este momentul.

Românii trebuie să fie încrezători în medici, fiindcă aceștia fac tot posibilul ca pacienții să fie tratați așa cum se cuvine indiferent de afecțiunile de care suferă persoana în cauză.

Dacă suntem contraziși de acest aspect, ținem să reamintim tuturor celor care ne contrazic că noi facem munca efectiv pe teren, iar de bârfe toți oamenii sunt sătui.

Punctul de vedere al Spitalului Sibiu

,,Referitor la speculațiile la care faceți referire și care au apărut în presa sibiană, mai exact într-o singură publicație online, suntem în măsură să comunicăm că tot ceea ce s-a vehiculat a avut la bază informații false, redactate anonim, și care au avut drept scop doar provocarea unui climat de nesiguranță și agitație în rândul angajaților spitalului cu scopul destabilizării instituției și a eforturilor făcute în gestionarea eficientă a activității SCJU Sibiu. Opinia publică și cititorii onești și informați nu pot crede astfel de lucruri. Publicarea unor acuzații false din dorința de destabiliza instituția în aceste context epidemiologic complex, când ne confruntăm cu amenințarea noului coronavirus a avut scopul de a provoca cu orice preț scandalul și a dezinforma cetățenii.

Abordarea unui astfel de „jurnalism” non-etic, fără verificarea temeinică a subiectului, aduce mari prejudicii de ordin moral și profesional, atât cadrelor medicale în discuție cât și spitalului județean, conducerii instituției dar mai ales publicului cititor. Ne manifestăm uimirea și mai ales îngrijorarea cu privire la prezentarea în spațiul public a unor astfel de relatări, care pot fi catalogate fără probleme drept “știri false”.

În încheiere, vă transmitem că avem încredere că mas-media va continua să respecte regulile profesionale și morale și va acționa cu bună credință, pentru a informa opinia publică în mod corect. “Vocea” SCJU Sibiu se face auzită prin comunicări oficiale, scrise sau verbale, cu respectarea prevederilor Legii 544 privind liberul acces la informațiile de interes public”. Au relatat reprezentanții legali al SCJU SIBIU.

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

Sursa foto: Miscarea de rezistență ( Foto originală )

 

 

  • 175
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă-ne un comentariu

avatar