Acțiuni ale polițiștilor din județul Cluj- starea tehnică a vehiculelor, verificată

starea tehnică

STAREA TEHNICĂ A VEHICULELOR, VERIFICATĂ DE POLIȚIȘTI

 

Polițiștii clujeni au desfășurat, în perioada 13-14 noiembre a.c., o acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere cauzate de defecțiunile tehnice ale autovehiculelor. Au fost retrase 28 de certificate de înmatriculare, iar 8 autovehicule au fost imobilizate pentru defecțiuni tehnice grave.

 

Polițiștii rutieri de pe raza întregului județ, împreună cu specialiștii din cadrul Regiei Autonome – Registrul Auto Român, au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere produse din cauza defecțiunilor tehnice.

În cadrul acțiunii, polițiștii au controlat 196 de autovehicule și au aplicat 151 de sancțiuni contravenționale, dintre care 10 pentru deficienţe ale sistemului de rulare, 9 pentru neefectuarea în termen a Inspecției Tehnice Periodice, 3 pentru aplicarea foliilor neomologate etc.

De asemenea, au fost retrase 28 certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice și lipsă I.T.P.

Totodată, polițiștii au dispus imobilizarea a 8 autovehicule, pentru defecțiuni tehnice grave.

Acțiunile vor continua.

MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI ÎN APLICARE

 

La data de 14 a.c., în jurul orei 18.30, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin, Postul de Poliție Călățele, au depistat un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Călățele, județul Cluj, care are de executat o pedeapsă cu închisoarea de 1 an și 8 luni.

Acesta a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

Bărbatul a fost condus și predat reprezentanților Penitenciarului Gherla în vederea executării pedepsei.

REȚINUT ȘI CERCETAT PENTRU FURT

 

La data de 13 noiembrie a.c., polițiștii compartimentului Investigații Criminale din cadrul Secției 4 Poliție, în baza informațiilor obținute cu sprijinul Secției 2 Poliție, au depistat și identificat un tânăr de 24 de ani, din Cluj-Napoca, județul Cluj, bănuit de comiterea unui furt.

Bărbatul este bănuit că, la data de 11 noiembrie a.c., în jurul orei 12.45, profitând de neatenția persoanei vătămate, ar fi sustras 3370 de lei dintr-un sertar din interiorul unei firme din Piața Ion Meșter.

În urma identificării, prejudiciul a fost recuperat parțial.

La vederea polițiștilor, bărbatul a încercat să-și asigure scăparea prin fugă, însă s-a reușit prinderea și imobilizarea acestuia în scurt timp.

În cauză s-a dispus reținerea pentru 24 de ore a bărbatului, acesta fiind în continuare cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de furt, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

REȚINUT PENTRU AGRESIUNE

 

La data de 13 noiembrie a.c., polițiștii de proximitate din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secției 4 Poliție – au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 41 de ani, din comuna Vultureni, județul Cluj.

Conform probatoriului administrat, la data de 12 noiembrie a.c., în timp se afla pe strada Primăverii din Cluj-Napoca, cel în cauză ar fi agresat-o pe fosta soție, în prezența fiului lor minor.

Faţă de bărbat, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, acesta fiind cercetat pentru comiterea infracțiunii de violență în familie, faptă prevăzută de Codul penal.

 

 

ARESTAT PREVENTIV PENTRU FURT CALIFICAT

 

La data de 13 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej – Biroul de Ordine Publică – au identificat și reținut pentru 24 de ore un bărbat în vârstă de 64 de ani, din municipiul Piatra Neamț, județul Neamț.

Acesta este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal, după ce, la data de 13 noiembrie a.c., în jurul orei 06.00, ar fi pătruns fără drept într-o încăpere aparținând unei societăți comerciale din Dej și, profitând de neatenția persoanei vătămate, ar fi sustras o poșetă cu acte de identitate și carduri, telefon mobil, portmonee și bani, cauzând un prejudiciu de circa 500 de lei.

În urma identificării și depistării bărbatului, prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

În cursul zilei de ieri, magistrații au emis pe numele bărbatului mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

 

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Detectiv Sibiu

  • 18
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă-ne un comentariu

avatar